de foto’s

Voor de kalender wilde ik heel graag foto's gebruiken die iets uitstralen. Geen stockfoto's, maar foto's die ik of iemand anders (zoals Jan van der Greef) zelf heb/heeft gemaakt. Foto's met een verhaal, foto's met ziel. 

Foto's die je moed en kracht geven. Foto's die je ondersteunen bij het proces van de bestralingen. 

Hieronder de foto's met hun verhaal. 

algarve

algarve

 

De bougainvillea brengt me terug naar Portugal. Het weelderige, maar ook het tere van deze bloem intrigeert me elke keer weer. De mooie sprankelende kleur en de contrasterende witte stamper van deze uitbundige bloem maken me vrolijk en blij. 
Deze bougainvillea heb ik gefotografeerd in de tuin van vrienden in een klein dorpje in de Algarve. Een heerlijke, rustige, inspirerende en gastvrije plek. 

- Lucie van der Veer - 

 

In Brazilië ontdekte ik de kracht van de verbinding. De omgeving waar ik belandde was voor mij door mijn handicap ontoegankelijk en ik besloot om 5 dagen door te brengen in een prachtige tuin met bloemen, een paradijs voor kolibries. Langzamerhand werd ik opgenomen in het geheel en in dat eenheidsgevoel kwamen de kolibries steeds dichterbij. Ze zaten zelfs op mijn hoofd, arm en oor. Een magisch gevoel van één zijn met alles om je heen. Ervaringen waarbij je gedachten stil worden en er geen verleden of toekomst is, je bent in het moment. Kolibries kwamen voor mijn ogen nectar halen uit de prachtige bloemen en zo kon ik met een macrolens op nog geen 5 cm afstand deze foto maken. Een foto die mij altijd herinnert aan de verbondenheid van alles in het levensweb, waar we allen deel van uitmaken. een bron van geluk.

- Jan van der Greef - 

kolibrie

kolibrie

appelbloesem

appelbloesem

 

Soms vind je de mooiste dingen vlakbij huis.

De appelbloesem in de Kokkeboogaard in Nieuwegen is een van die mooie dingen. Elk jaar weer word ik betoverd door de mooie kleuren van deze bloesem. Van wit naar zacht roze en diep roze. De lichtgele harten van de stampertjes.

Zachtheid, stevigheid en kracht straalt deze bloesem uit. De natuur op zijn mooist.

- Lucie van der Veer -

 

Chalice Well Garden in Glastonbury is een van de mooiste tuinen die ik in mijn leven heb gezien en meegemaakt. Deze tuin aan de voet van de Glastonbury Tor is een tijdloze en heilige plek. Een plek vol legenden, symbolen en een heel bijzondere sfeer. Het is een plek waar je echt tot rust komt.

Mijn ontdekkingstocht door deze tuin begon bij de Vesica Piscis Pool, met haar prachtige waterobject .. de Seven Bowls Flow Form. De Vesica Piscis Pool bestaat uit twee in elkaar grijpende cirkels. Deze twee in elkaar grijpende cirkels zijn het symbool voor de verbinding van hemel en aarde, verbeelding en materie, het bewuste en onbewuste en het mannelijke en vrouwelijke.

Het bronwater in de Vesica Piscis Pool komt via de Seven Bowls Flow Form. Elke keer als het water in een van de kommen komt, maakt het wervelingen in een achtvormige beweging. Het symbool van oneindigheid. Het water rust en stroomt steeds weer verder van de ene kom naar de andere. Net als ons eigen leven.

- Lucie van der Veer -

glastonbury

glastonbury