het ontstaan

Op 26 mei 2011 begon ik na een borstsparende operatie aan mijn (preventieve) bestralingen.
33 bestralingen, 7 weken lang elke werkdag naar de afdeling radiologie van het UMC Utrecht.

Elke ochtend hetzelfde ritueel:

  • wachten op de taxi
  • het ritje naar het ziekenhuis
  • wachten tot je aan de beurt bent
  • de bestraling
  • wachten op de taxi
  • het ritje naar huis
  • en dan thuisgekomen, eerst naar de keuken.

Naar de keuken? Ja .. naar de keuken!
Daar hing op de keukenkast een vel papier met de cijfers 1 t/m 33. En elke dag als ik thuiskwam streepte ik weer een getal, een dag, een bestraling weg.

IMG_1192   IMG_1193

Dat het handiger was geweest om met 33 te beginnen en te eindigen met 1, daar kwam ik later pas achter toen ik op de helft was. Want het aftellen gaf moed, kracht. Het gaf me een doel …. een focuspunt.

In 2012 kreeg ik het idee om dit vel papier met cijfers om te zetten in een kalender, een aftelkalender. Een kalender die moed geeft. De bestralingskalender was geboren.
In de periode 2012 – 2014 heb ik al een paar kalenders gemaakt en aan bekenden gegeven, die ook bestralingen kregen. Ook zij hadden steun aan deze kalender. Dit gaf mij de moed en het duwtje in de rug om de bestralingskalender echt in de wereld te zetten.

En op 26 mei 2015 … vier jaar na mijn eerste bestraling, is het resultaat in de vorm van deze website en webshop een feit!