1e bestralingskalender overhandigd

Vandaag, 26 mei 2015, was het zover.

Ik heb precies 4 jaar na mijn 1e bestraling op 26 mei 2011 het eerste exemplaar van de door mij ontworpen bestralingskalender overhandigd aan mammacare verpleegkundige Trudy Dupont in het Antonius Ziekenhuis Utrecht.

overhandiging kalender - voor website

Trudy Dupont was mijn mammacare verpleegkundige die mij (samen met haar collega’s) vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik borstkanker had heeft begeleid.

Ik heb de Bestralingskalender ontworpen, omdat ik zelf heel veel moed en kracht putte uit de ‘bestralingskalender’ die ik zelf op een vel papier had gemaakt met daarop de cijfers 1 t/m 33, het aantal van mijn bestralingen. Elke dag als ik uit het ziekenhuis thuis kwam, liep ik direct naar de keuken waar deze ‘kalender’ op de keukenkast hing en streepte ik d.m.v. een krul weer een dag c.q. bestraling weg.

Het idee van de bestralingskalender had ik al heel lang in mijn hoofd, maar ik had er niet genoeg energie voor om dit idee uit te werken tot iets tastbaars. Vier jaar na mijn 1e bestraling is het dan zover, de Bestralingskalender is een feit!
Op dit moment richt ik me met deze kalender op vrouwen met borstkanker. In de toekomst wil ik dit zeker gaan uitbreiden naar andere doelgroepen.

Mijn wens is dat ik door middel van deze kalender mensen, die geconfronteerd worden met kanker en de daaropvolgende bestralingen, moed kan geven. Dat men door het wegstrepen van elke bestralingsdag op de kalender kan aftellen, een doel heeft … een focuspunt.

veer-krul-transparant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *